گروه نرم افزاری آسمان

صفحه اصلی
کتابخانه
شاهنامه فردوسی
جلد اول
سخنان مقام معظّم رهبری درباره «دانش نامه امیر المؤمنین»



سخنان مقام معظّم رهبری درباره «دانش نامه امیر المؤمنین»در سالی که به نام امام علی بن ابی طالب علیه السلام مزیّن بود (1) و در آستانه ولادت آن حضرت (12 رجب 1421/ 19 مهرماه 1379) ، نخستین دوره متن عربی دانش نامه امیر المؤمنین علیه السلام ، با حضور محقّقان و کارگزاران مرکز تحقیقات دار الحدیث ، طیّ مراسمی باشکوه ، به مقام معظّم رهبری ، حضرت آیه اللّه خامنه ای اهدا گردید . در این دیدار ، پس از ارائه گزارشی کوتاه توسّط ریاست مؤسسه علمی فرهنگی دار الحدیث ، آقای ری شهری ، از تلاش های صورت گرفته برای تهیّه این مجموعه در دار الحدیث ، رهبر انقلاب ، مطالبی بدین شرح ، بیان فرمودند : عید میلاد این بزرگوار را هم به جناب آقای ری شهری و هم به بقیه برادران عزیز و حضّاری که تشریف دارند ، تبریک عرض می کنم و به عنوان یک مُحبّ کوچک امیر المؤمنین علیه السلام و یک مسئول در دولت و کشور آن حضرت ، از این کار بزرگی که به همّت جناب آقای ری شهری و بقیه دوستانْ صورت گرفته است ، یعنی تهیه «موسوعه امیر المؤمنین علیه السلام » ، صمیمانه تشکر می کنم و از این که این نسخه های اوّل را به بنده لطف کردید هم جداگانه متشکّرم.



1- .رهبر معظم انقلاب اسلامی ، آیه اللّه سید علی خامنه ای ، سال 1379 هجری شمسی را از آن جا که دو عید غدیر در آغاز و پایان آن (6 فروردین و 24 اسفند) واقع شده بود ، «سال امام علی علیه السلام » نامیدند .



همه چیزْ نشان می دهد که این کار ، تحت اشراف روح مطهّر و برکات وجود خود آن بزرگوار ، پیش رفته است. امیدوارم إن شاء اللّه خدای متعال به شما اجر بدهد که این کار بزرگ را انجام داده اید و این کار ، گامی باشد إن شاء اللّه برای رفتن در این اقیانوس و پیش رفتن در این دریای ژرف و عمیق و بالا بردن سطح معرفت مردمْ نسبت به این بزرگوار . ما در این امر ، خیلی عقب هستیم . ما می خواهیم از این ته درّه که قرار داریم ، به سمت آن قلّه عظیم ، حرکت کنیم. شما ببینید که ما نیاز به تلاش داریم و تا وقتی که این نظام اسلامی راه نیفتد و تا در سر بالایی های این قلّه حرکت نکند ، به مقاصد خودش نخواهد رسید . قدم اوّل هم همین هاست . واقعا کار برجسته و جالبی کرده اید . حالا من صورت کار را می بینم و از محتوای کار و این کتاب إن شاء اللّه بیشتر استفاده خواهیم کرد. درباره امیر المؤمنین ، کتاب های زیادی نوشته شده است . هم ماها (شیعیان) نوشته ایم ، هم غیر شیعیان و هم غیر مسلمین نوشته اند . هر کدام هم از ابعادی وارد این دریای عظیم شده اند و هر کدام هم چند قدمی بیشتر پیش نرفته اند . انسان ، این را حس می کند . به نظر من باید جوری از این کتابْ خلاصه گیری بشود و استفاده بشود که این کتاب ، به عنوان یک کتاب مرجع بتواند منبع و سرچشمه چندین جریان قرار بگیرد و کسانی بتوانند از این کتاب ، کتاب هایی به وجود بیاورند . البته ترجمه هم برای این که فارسی زبان ها بتوانند استفاده کنند ، بسیار خوب است ؛ لیکن شاید اهمّیت این کار ، کم تر از ترجمه نباشد که از این منبعْ استفاده بشود و کتاب های موضوعی ، تخصّصی و مشخّصا ناظر به یک مسئله خاص و روشنگر ، با استدلال قوی و مستحکم درباره امیر المؤمنین إن شاء اللّه نوشته بشود.