گروه نرم افزاری آسمان






رژیم غذایی ضد هر نوع تومور خوش‌خیم و بدخیم



در بیماران مبتلا به تومورهای مغزی مصرف شیر و فراورده‌های شیری ممنوع است. تنها مصرف روغن حیوانی بلامانع است که آنهم با توجه به میزان تحرک شخص باید مصرف شود چرا که مصرف روغن مایع و روغن جامد علی‌رغم همه
ص: 103
تعریف و تمجیدهایی که از آن می‌شود ممنوع بوده و بنده اعتقاد دارم روغن مایع حتی برای افراد سالم نیز مضر می‌باشد و تعریف و تمجیدهایی که مرتب از رسانه‌های جمعی در مورد روغن مایع می‌شود پایه و سند علمی ندارد و تنها تأمین کننده منافع برخی از سرمایه‌داران می‌باشد. متأسفانه در مورد سویاهای خشک از سوی این متخصصین چنان تعاریفی در روزنامه‌ها می‌شود که گویی حتی خواص آن از گوشت تازه گوسفند بالاتر است. می‌گویند سویا از نظر خواص حتی از گوشت گوسفند بالاتر است و گوشت قرمز مضراتی دارد که سویا فاقد آن است.
در جواب باید بگویم این مطالب هیچ‌گونه پشتوانه علمی ندارد. آیا می‌توان بازیافتهای دانه‌های سویا را که با فرایند کاملا شیمیایی روغن آن گرفته شده با گوشت گوسفند برابر دانست؟
در قرآن کریم هرگاه از نعمت‌های خداوند کلمه‌ای می‌آید برای محققین انگیزه‌ای می‌شود تا با تحقیق در مورد آن استفاده لازم را ببرند. طبق روایات اسلامی گوشت قرمز بخصوص گوشت گوسفند بسیار مفید است. آیا احادیث پیامبر اکرم (ص) را در مورد گوشت نشنیده‌اید؟ هرکس حد اقل به مقدار کم برای سلامتی خود به گوشت قرمز نیاز دارد. در طب ایرانی منعی برای مصرف گوشت قرمز به جز گوشت گاو وجود ندارد بلکه در مواردی بسیار لازم و ضروری است. گاه من به بیماران مبتلا به تومورهای خوش‌خیم و بدخیم توصیه کردم که هر روز حدود 250 گرم گوشت ماهیچه گوسفند و یا گوشت‌های دیگر مانند ماهی سفید و مرغ خانگی در برنامه غذایی خود داشته باشند. این توصیه را بدین جهت داشتم که اولا نیاز شدیدی به خونسازی در مبتلایان به تومورها وجود دارد و هرکس که خونسازی خوب و قوی داشته باشد با کمک داروهای ضد تومور گیاهی براساس نسخه‌های طب ایرانی به سرعت بر بیماری خویش مسلط شده و شفا می‌یابد. البته افراط در مصرف گوشت
ص: 104
درست نیست ولی این منع در مورد مصرف گوشت قرمز به همان اندازه در مصرف ماهی نیز می‌باشد.
نکته جالب توجه در مورد مصرف گوشت قرمز در بیماران سرطانی این است که برخی از اطباء مصرف هر نوع گوشت قرمز را در مبتلایان به سرطان منع می‌کنند و در مقابل توصیه به خوردن ماهی را تأکید می‌نمایند. البته گوشت قرمز را ما در ترکیبی از سبزیجات بصورت پخته و آب‌پز توصیه می‌کنیم تا هیچ‌گونه ضرری از این ناحیه متوجه بیمار نشود. این تأکید با توجه به علم مصلحات به بیماران توصیه می‌شود تا بدانند که هر دستوری با پشتوانه علمی داده می‌شود. این علم که از شاخه‌های طب ایرانی است به چگونگی مصرف غذاها و داروها می‌پردازد که اولا غذاهای ناسازگار با یکدیگر شناخته و مصرف نشود، ثانیا به داروها و غذاهایی که برای انسان مصرف آن ضروری است چیزهایی اضافه گردد که مضرات آن‌ها را بگیرد و سموم برخی از داروها و غذاها را خنثی کند. ساده‌تر بگویم به عنوان مثال برای رفع سردی عدس‌پلو کشمش یا خرما با آن پخته می‌گردد تا سردی آن را بگیرد. این کار همان بکارگیری علم مصلحات است.

رژیم غذایی

صبحانه:

1. نان جو و فندق و گردو با چای کم‌رنگ و سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز با آب‌غوره و یا آب‌لیمو.
2. نخود که از شب قبل روی شعله ملایم پخته شده باشد همراه با جوانه ماش و نان جو و کاهو و یا جوانه و برگ لطیف کرفس و یا سالاد خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز.
ص: 105
3. پاچه گوسفند که چربی آن را گرفته باشید با شربت رب انار یا آب انار تازه و سالاد خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز.
4. اسفناج پخته با قارچ آب‌پز، نان سنگک و سالاد خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز و کاهو.
5. کنگر چرخ‌شده با نان سنگک و سالاد خیار و گوجه‌فرنگی و پیاز.

ناهار و شام:

1. آش جو
مقداری جو و نخود روی شعله ملایم با نمک و کمی پیاز پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آب‌غوره یا آب‌لیمو همراه کرده میل کنید.
2. سوپ گشنیز
سبزی گشنیز با اسفناج یا برگ چغندر، عدس، کمی برنج، ماهیچه گوسفند یا مرغ و یا پرندگان دیگر بدون چربی با آلوی بخارا یا آلوچه با چاشنی آب‌غوره.
3. آش جو با جگر سفید
مقداری جو همراه با نخود و لوبیای سبز و کمی جگر سفید گوسفند روی شعله ملایم با نمک و پیاز پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آب‌غوره یا آب‌لیمو همراه کرده میل کنید.
4. کلم‌سنگ (قمری)، کلم‌گل، کرفس، لوبیای سبز، شلغم، ریواس، کنگر، گوجه‌فرنگی، کمی گوشت گوسفند یا مرغ بدون چربی روی شعله ملایم با نمک و زردچوبه و پیاز پخته شود. از موارد فوق هرکدام که تمایل دارید و در دسترس است انتخاب کنید.
ص: 106
5. نخودآب
مقداری نخود با آب و نمک روی شعله ملایم خوب پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با چاشنی آب‌لیمو همراه کرده میل کنید.
6. مقداری کدو که با گوجه کمی برنج و سبزی گشنیز و جعفری روی شعله ملایم پخته شده باشد، همراه با آن ساقه لطیف کرفس و کاهو میل شود.
7. کته گشنیز
برنج که با مقدار زیادی گشنیز بصورت کته پخته شود همراه با سالاد کاهو، خیار و گوجه‌فرنگی میل کنید.
8. کته شوید
برنج که با مقدار زیادی شوید بصورت کته پخته شود همراه با سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی و کمی گوشت مرغ یا گوسفند یا ماهی و یا میگوی آب‌پز میل کنید.
9. قلیه‌ماهی
ماهی با سبزی قلیه و تمر هندی، روی شعله ملایم پخته و با نان سنگک و یا نان جو میل کنید.
10. میگو که با سبزی جعفری و نعناع و گشنیز و یا هر سبزی خورشتی دلخواه پخته و با نان سنگک یا جو میل شود.
11. آش زرشک
سبزی خورشتی و گوشت گوسفند و آب زرشک با هم روی شعله ملایم پخته شود و با نان سنگک یا جو میل کنید.
12. آش شلغم
آش رشته یا شوروا که با شلغم پخته شده باشد همراه با کاهو و ساقه لطیف کرفس میل کنید.
ص: 107
13. آبگوشت بدون چربی
نخود و عدس با گوشت گوسفند بدون چربی و لیموی عمانی و گوجه‌فرنگی پخته و با نان جو میل کنید.
14. قارچ آب‌پز با نان سنگک یا نان جو و سالاد خیار و گوجه‌فرنگی با آب‌غوره میل کنید.
15. باقالا چند ساعت در آب گرم خیس بخورد تا پوست آن کنده شود و روی شعله ملایم با سبزی شوید پخته شود، هنگام مصرف مانند خورشت با برنج یا خورشت با نان سنگک همراه با سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی میل کنید.
16. سیراب و شیردان بدون چربی که پرزهای آن را نگرفته باشید با نمک و پیاز و زردچوبه روی شعله ملایم بپزید و همراه با چاشنی آب‌لیمو یا آب‌غوره یا سرکه میل کنید.
17. پاچه گوسفند که چربی آن را گرفته باشید، همراه با شربت رب انار یا آب انار تازه و سالاد کاهو و خیار و گوجه‌فرنگی میل کنید.

پرهیزهای مبتلایان به هر نوع تومور و سرطان‌های خون و لنف و توده‌های خوش‌خیم

شیر و کلیه مشتقات شیر، پسته، سیب‌زمینی، غذاهای کبابی، سرخکردنی، چربی، عسل‌های متداول در بازار، ریحان بنفش، آب یخ، نوشابه، بستنی، پفک، چیپس، سوسیس و کالباس، انواع ساندویچ و پیتزا، لوبیا، خمیردندان، شیرینی‌جات قنادی، گوشت گوساله و گاو، انواع کمپوت و کنسرو، اسپری‌های حشره‌کش،
ص: 108
خوش‌بوکننده‌های شیمیایی، روغن‌های نباتی جامد و مایع، شامپو و صابون‌های عطری، دل و جگر و قلوه گوسفند.

2. کسی که مغزش سردمزاج است

اشاره

طبعا داروهای پاک‌کننده سردی غیر طبیعی با همان روش منضج و مسهل اینجا کاربرد دارد. در حالی که سردی مزاج بدون ماده خلطی باشد. منضج صبح را با توجه به شرح‌حال بیمار انتخاب می‌کنم.
اگر ناراحتی کلیه ندارد و کبد و طحال و اعضای دیگر در حالت عادی باشند همان منضج خاکشیر سکنجبین برای صبح ناشتا مناسب است که قبلا نیز به آن اشاره کردم. 3 قاشق غذاخوری خاکشیر که در یک لیوان آب با سکنجبین معمولی شیرین شود.
بعد از ظهرها مسهل عام تجویز می‌شود که باید باعث ایجاد اسهال ملایم شود و در طول روز تا شب 3 تا 4 بار شکم بیمار کار کند. اگر اسهال ملایم ایجاد نشود لاجرم باید یکی از چند کار زیر را انجام دهیم:
1) آنکه تعداد دفعات مصرف جوشانده را به 2 تا 3 بار افزایش دهیم.
2) مقدار برگ سنای موجود در مسهل را که 50 گرم می‌باشد به 150 گرم تا بیشتر افزایش دهیم.
3) همراه با خوردن مسهل مقداری انجیر یا آلوی بخارا یا تمر هندی یا هلو و زردآلو یا پر ترشاله را از شب قبل خیس کرده و یا همراه با خوردن مسهل در یک پیاله آب بپزیم و بیمار پس از خوردن مسهل تناول کند. تا روده‌ها نرم و از دلپیچه تا حدودی جلوگیری بعمل آید.
4) مقداری صبر زرد و حنظل را پودر کرده در کپسول‌های مثلا 500 میلی‌گرمی پر کرده همراه با مصرف جوشانده مسهل یکی دو تا میل کند.
ص: 109

موارد احتیاطی مصرف مسهل عام

مسهل و اساسا هر دارویی را اگر در یخچال گذاشته پس از سرد شدن تناول کنید، باید موقع مصرف کمی گرم کنید وگرنه باعث دلپیچه و باد می‌شود.
اگر خوردن مسهل باعث ایجاد دلپیچه و باد و درد در شکم و یا اسهال شدید شود:
- حدود 2 قاشق شوید آسیاب شده خشک را با 2 لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بخار شده و یک لیوان بماند، صاف کرده با عسل (کاملا طبیعی) شیرین کرده بخورد تا فورا التهاب روده‌ها را خاموش کند.
- مقداری پودر کاکائو را با یک لیوان آب و مقداری نبات جوشانده و میل کند.
- مقداری روغن بادام شیرین را گرم کرده تناول کند و روی آن شربت آب‌نبات و یا عرق نعناع داغ که با نبات شیرین شده میل کند.
مسهل‌های رقیق برای تخلیه سر از مواد ناباب را از کتاب قانون صفحه 40 کتاب 3 (1) نقل می‌کنم. چون این مسهل‌ها برای تخلیه سر مفیدند و از طرفی بصورت قرص درآورده می‌شوند برای کسانی که در خوردن جوشانده‌ها آن هم در حجم بالا مشکل دارند خوب است.

حب شبیارات:

حب شبیارات کم‌وزن است و تکرار آن هیچ ضرری ندارد. باید بیمار پس از مصرف آن بخوابد تا حرکت و بیداری کنش دارو را از بین نبرد. صبر زرد و مصطکی را با آن می‌آمیزنند که معده را تقویت بخشند و اگر بخواهند بخار تندی را که از سر معده می‌آید رفع کنند باید هلیله را هم در آن بگنجانند.
اگر بخواهند که مسهل نامبرده خلط مراری را بیرون بکشد سقمونیا و همانند آن را به کمک می‌طلبند. جایز است که سقمونیا را با مشتقات صبر برای تنقیه سر یا معده استعمال کرده و اگر مغز از مشارکت معده بیمار شده باشد دارو از زیاد ماندن و گرمی
ص: 110
زیاد بخشیدن به معده در" پاکسازی" کوتاهی ورزد باید داروهای کمکی پاک‌ساز باشد.
اگر در بیرون راندن خلطهای بلغمی نیاز به کمک داشته باشیم باید به پیه حنظل همراه زنجفیل و تربد و اسطوخودوس پناه ببریم.
برای بیرون راندن خلطهای سودایی کمی خربق، افتیمون، بسفایج و همانند آن را استعمال می‌کنیم.

رژیم غذایی 15 روزه که عبارت است از:

ظهرها یک روز در میان به جای ناهار سوپ گشنیز میل کنید که با مواد زیر پخته می‌شود.
سبزی گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، کمی برنج، ماهیچه گوسفند یا مرغ بدون چربی و یا هر پرنده دیگر، آلوی بخارا یا آلوچه
هر شب از موارد زیر به دلخواه یکی را انتخاب کنید:
1. کته گشنیز یا کته شوید و مرغ آب‌پز، با کاهو و سکنجبین
2. کدوی آب‌پز و مرغ آب‌پز و یا پرنده‌های دیگر، با کاهو و سکنجبین
3. سیراب و شیردان و جگر سفید (شش) گوسفند که چربی نداشته و پرزهای آن را نگرفته باشند با چاشنی آب‌لیمو.
در ساعات دیگر که رژیم غذایی به عهده بیمار گذاشته شده رعایت پرهیز از چربی، سرخکردنی، کبابی، سوسیس و کالباس و هر نوع غذای سنگین و دیر هضم لازم است و تأکیدا در مورد مبتلایان به تومور مغزی در سطور قبل موارد ممنوعه نگاشته شده است.
ص: 111

بارهنگ:

ساعت 10 صبح یک قاشق غذاخوری بارهنگ را در یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و با نبات یا قند یا شکر یا شکر قرمز یا عسل (کاملا طبیعی) شیرین کرده میل کند.

پودر بیسموت گیاهی

قبل از ناهار و شام یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری پودر بیسموت گیاهی را با شکر مخلوط کرده با کمی آب تناول کند. فرمول پودر بیسموت گیاهی به این شرح است:
پودر شیرین‌بیان 60 گرم
نعناع 10 گرم
زیره 10 گرم
انیسون شیرین 10 گرم
رازیانه 10 گرم

داروی بودادنی:

دارو را در ماهیتابه بو بدهید (روی شعله ملایم سرخ کنید تا قهوه‌ای رنگ شود)، پس از سرد شدن با هموزن خودش (75 گرم) شکر مخلوط و پودر کنید. ساعت 10 صبح و 4 بعد از ظهر و قبل از خواب هربار یک قاشق مرباخوری آن را با کمی آب میل کنید.
ترکیبات:
بارهنگ 25 گرم
انیسون شیرین 25 گرم
زیره سبز 25 گرم
ص: 112
اگر داروی گرم‌تر می‌خواهید، روزی 3 بار صبح و ظهر و شب هربار نصف تا یک قاشق چایخوری پودر زنجفیل را با شکر یا نبات یا عسل (کاملا طبیعی) در یک استکان آب‌جوش یا در یک فنجان چای مخلوط و میل کند.

نخودآب

هر روز تا 15 روز مقداری نخودآب یعنی نخودی که با آب و نمک پخته شده باشد تناول کند. چاشنی همراه این غذای مفید و پاک‌کننده اخلاط بهتر است مقداری روغن زیتون و کمی آب‌لیمو باشد. بهترین موقع تناول این غذا صبح ناشتا یا پیش از ظهر است مثلا حدود ساعت 10 صبح.

سیستم تخلیه مغز از اخلاط غیر طبیعی یا سیستم سینوزیت

مواد بخور:
تخم گشنیز 150 گرم
آویشن 50 گرم
نعناع 50 گرم
پونه 50 گرم
هر شب قبل از خواب نیم تا یک استکان داروی بخور را در یک کاسه آب بجوشانید و به مدت ده دقیقه زیر چادر بخور دهید تا سروصورت خیس عرق شود.
سپس به اندازه نوک قاشق چایخوری پودر انفیه را در بینی بکشید و صبر کنید تا عطسه‌ها تمام شود. یک قطره روغن بنفشه در هر سوراخ بینی بچکانید.

شموم

داروهای بوکردنی که مغز را تقویت کرده و سردی و ضعف و رطوبات غیر طبیعی را از جمجمه پاک می‌کند. در مزاج غالب گرم در سر خوش‌بوهای سردی بخش چه تفریحی به بار می‌آورد. این داروها عبارتند از:
ص: 113
زنجفیل، بادیان، مشک، عنبر، کافور، میخک، سنبل خطائی، گل سرخ، شونیز، هل سبز، هل غراب، مشک طرامشیع
داروها را درهم کرده بصورت پودر یا نیم‌کوب شده در پارچه ظریف نخی یا کتانی ریخته و مرتب جلوی بینی بیمار بگیرند تا از استشمام آن مغز نیرو بگیرد.